Femke Salembier wordt Senior Consultant bij Michael Page - HrWorld

Login

Femke Salembier wordt Senior Consultant bij Michael Page


Femke-Salembier Michael Page, wereldleider op het vlak van gespecialiseerde rekrutering, kondigde zopas de benoeming aan van Femke Salembier als Senior Consultant. De benoeming komt er op het perfecte moment en illustreert de inspanningen van Michael Page om prioriteit te geven aan de steeds veranderende behoeften van de farmaceutische industrie, de medische materiaalsector en de biotechnologie voor de gezondheidszorg. 

 

In haar nieuwe functie zal Femke Salembier verantwoordelijk zijn voor reglementaire en medische zaken, en zal ze zich bezighouden met de afdeling R&D en klinische onderzoeken. In die domeinen zal ze gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring die ze heeft opgedaan bij het rekruteren voor het midden- en hoger kader in deze enorme sector. “De sector Healthcare & Life Sciences kent een grotere evolutie betreffende de gezochte profielen ten gevolge van de steeds moeilijker wordende toegang van nieuwe geneesmiddelen tot de markt.,” aldus Femke Salembier. “Daarom is rekrutering ook volop aan het veranderen. Er is een duidelijke trend naar het zoeken van steeds meer gespecialiseerde profielen (kennis en ervaring in Regulatory Affairs, sterke wetenschappelijke achtergrond, enz.). Het resultaat is een steeds sterkere concurrentie tussen de spelers - ondernemingen, onderzoekscentra, zorginstellingen, enz., om hun behoeften voor de rekrutering van deze gegeerde kaderleden te vervullen.”

 

Femke Salembier heeft een masterdiploma in de biotechnologie en projectbeheer van de universiteit van Montpellier II. Nadat ze haar professionele leven begon in universitaire milieus en de privésector, kwam ze in 2010 in dienst bij Michael Page als collega van Stéphanie Leblanc, afdelingshoofd, bij de Belgische uitwerking van Healthcare & Life Sciences. Haar benoeming bevestigt de strategie van de onderneming, die erop toeziet dat consultants afkomstig zijn uit de sectoren waar ze voor moeten werken. Zo weten klanten dat ze geholpen worden door consultants die goed bekend zijn met hun bedrijfscultuur en  vereisten.

 

Volgens Michael Page is het domein van de reglementering steeds meer op zoek naar profielen die specifiek op de eisen van deze discipline zijn afgestemd. De basisvereisten voor deze soort functies zijn dus niet alleen een universitair diploma (vooral in de industriële farmacie), maar ook ervaring op het vlak van reglementering en gespecialiseerde talenkennis, om optimaal te kunnen communiceren met de desbetreffende autoriteiten.

 

Persbericht Michael PageMichael Page Femke Salembier