Philippe Mertens nieuwe Managing Consultant Legal & Reward bij Acerta - HrWorld

Login

Philippe Mertens nieuwe Managing Consultant Legal & Reward bij Acerta


Philippe Mertens versterkt de rangen van hr-dienstverlener Acerta als Managing Consultant Legal & Reward. In deze nieuwe functie legt Philippe vooral de focus op Oost- en West-Vlaanderen. Hij zal in deze regio de klantenportefeuille van Acerta verder uitbouwen rond alles wat betrekking heeft op internationale tewerkstelling.

 

Philippe Mertens zal werken vanuit verschillende regionale kantoren, maar voornamelijk actief zijn vanuit het Acertakantoor in Gent. Hij neemt de rol op zich van lokaal aanspreekpunt voor bedrijven uit de regio Oost- en West-Vlaanderen die enerzijds werknemers uit het buitenland tewerkstellen in België of anderzijds  Belgische werknemers tewerkstellen in het buitenland.

 

Bedrijven met internationale tewerkstelling, hebben vaak extra ondersteuning nodig door de juridische complexiteit die dit met zich mee kan brengen. Dat Acerta de focus op deze regio legt is ook niet toevallig gezien de nabijheid van Nederland en Frankrijk. Philippe zal niet enkel ondernemingen ondersteunen, maar ook de klantenportefeuille rond alles wat internationale tewerkstelling betreft verder uitbouwen.

 

Mertens behaalde zijn master in de handels- en financiële wetenschappen aan de Europese Hogeschool Brussel. Na zijn studies deed hij onder meer ervaring op bij Ernst & Young waar hij gedurende 7 jaar aan de slag was. Hierna werkte hij 11 jaar als Manager International Employment bij SD Worx.

 

Philippe is erg verheugd over de nieuwe stap in zijn carrière die hem bij Acerta bracht: “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging op professioneel vlak. Ik voelde de nood om zelf iets te kunnen uitbouwen. Ik ben een erg ondernemend persoon en ik voelde de behoefte om dit ondernemerschap meer te kunnen toepassen in mijn dagelijkse job. Ik kijk er dan ook erg naar uit om deze nieuwe functie binnen Acerta succesvol uit te bouwen en mijn ervaring te gebruiken om ondernemingen te ondersteunen in de uitdagingen die internationale tewerkstelling met zich meebrengen.”

 

Chris Wuytens, Managing Director Acerta Consult, benadrukt dat ook Acerta erg opgetogen is om Philippe te mogen verwelkomen: “Wij zijn zeker en vast blij om Philippe te mogen verwelkomen binnen onze organisatie. Met zijn komst, hebben onze klanten in de regio Oost- en West-Vlaanderen een lokaal aanspreekpunt met expertise in internationale tewerkstelling en zorgen we dus ook voor een verdere verankering in de regio. Philippe is een waardevolle versterking voor Acerta en wij wensen hem veel succes toe.”

 

Bron: Persbericht AcertaPhilippe Mertens Acerta