HrWorld

Login

HR Nieuws

 • Overschakeling naar het winteruur in de nacht van 29 op 30 oktober

  wintertijdIn de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober 2016 wordt opnieuw omgeschakeld naar het winteruur. De klok wordt dan 1 uur teruggedraaid: 3 uur 's nachts wordt 2 uur.

   

  Voor de werknemers die op dat ogenblik in ploegen werken is de betalingsregeling uitgewerkt door de CAO nr. 30 van 28 maart 1977, gesloten in de Nationale Arbeidsraad, betreffende de problemen inzake de beloning van sommige werknemers die rijzen bij de overschakeling naar het zomeruur evenals naar het winteruur.

 • Heeft een deeltijdse werknemer recht op de feestdagen van 1 en 11 november?

   SocialEye Vraag & Antwoord

  Stel, een werknemer heeft 1/5e tijdskrediet genomen. Heeft hij dan wel recht op de feestdagen van dinsdag 1 en vrijdag 11 november? Het antwoord op deze vraag zal afhangen van het soort uurrooster van de deeltijdse werknemer.

 • Aanvullende pensioenen - een basishandleiding

  Isabelle De SomvieleAn Van DammeVandaag genieten 60 tot 70% van de Belgische werknemers van een aanvullend pensioenplan via hun werkgever of via de sector. Onze wetgever voorziet een specifiek wettelijk kader voor aanvullende pensioenen dat in de afgelopen jaren meermaals is gewijzigd.  

  Isabelle De Somviele en An Van Damme schreven hierover het boek “Aanvullende Pensioenen - Een basishandleiding” dat de basisprincipes en aandachtspunten op een rijtje zet.


* Gratis iPhone-app van HrWorld beschikbaar in de App Store
* HrWorld op andere smartphones: 
m.hrworld.be