HrWorld

Login

HR Nieuws

 • De rechtsgevolgen voor werkgever en werknemer in geval van arbeidsongeschiktheid

  Stijn DemeestereKarel De SchoenmaekerKarel De Schoenmaeker en Stijn Demeestere, respectievelijk advocaat en vennoot van het Employment, Pensions & Benefits-departement van advocatenkantoor Laga, hebben een boek gepubliceerd omtrent de rechtsgevolgen voor werkgever en werknemer in geval van arbeidsongeschiktheid.

  HrWorld had een interview met beide auteurs.

 • Onderzoek rond misbruik dagcontracten

  werknemerVice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters reageert op de Pano-reportage over opeenvolgende dagcontracten. In deze reportage stelde de journalist vast dat heel wat arbeiders aan de slag zijn met opeenvolgende dagcontracten. Daarnaast werden problemen getoond op vlak van uitbetaling en gezondheid op het werk.

 • De autonome medewerker: een nieuw statuut?

  OndernemersparlementOmdat de huidige sociale wetgeving niet altijd een doeltreffend antwoord biedt op de noden van de ondernemingen, riep Partena Professional een Ondernemersparlement in het leven. Het doel: een dialoog aangaan met de ondernemers, om zo samen een aanbeveling te formuleren voor de regering.  Het arbeidsrecht wordt herzien door en voor ondernemers.


* Gratis iPhone-app van HrWorld beschikbaar in de App Store
* HrWorld op andere smartphones: 
m.hrworld.be