HrWorld

Login

HR Nieuws

  • De vakbondsbetoging van dinsdag 24 mei in Brussel : wat zijn de gevolgen voor de werkgever?

    betogingDinsdag 24 mei is er een vakbondsbetoging in Brussel, als reactie op de maatregelen die aangekondigd werden door de regering Michel I. De kans bestaat dat één of enkele van uw werknemers zullen deelnemen aan deze actie, of niet of pas laat op hun werk arriveren door hinder bij het openbaar vervoer (al zou de hinder bij de spoorwegen beperkt blijven). Moet de werkgever de niet gepresteerde werkuren als gevolg van de betoging betalen?

  • Wat na de sociale verkiezingen? Enkele tips

    VoteNa een drukke en ongetwijfeld spannende periode van sociale verkiezingen, worden de komende maanden de nieuw verkozen organen binnen uw onderneming gevormd. Heeft u nu reeds een comité of een ondernemingsraad, dan bent u vertrouwd met een huishoudelijk reglement opmaken. En heeft u ook al praktijkervaring met het organiseren van de vergaderingen en met het communiceren met uw werknemersafgevaardigden. Heeft u voor de eerste keer te maken met een OR of een CPBW, dan is het een hele uitdaging om deze vergaderingen efficiënt en constructief te organiseren. Deze 3 tips zetten u op weg.

  • Hervorming van erkenningssysteem voor beroepsziekten

    ziekteMaggie De Block, minister van Sociale zaken en Volksgezondheid, werkt aan een hervorming van het erkenningssysteem voor beroepsziekten en beroepsgerelateerde ziekten. De regels zijn immers niet langer aangepast aan de maatschappij en de aandoeningen van vandaag, zoals burn-out. Bovendien moeten we nog meer inzetten op preventie.


* Gratis iPhone-app van HrWorld beschikbaar in de App Store
* HrWorld op andere smartphones: 
m.hrworld.be