HrWorld

Login

HR Nieuws

 • Principiële afschaffing van loonbetaling van hand tot hand

  Uitbetaling loonOp 1 oktober 2015 publiceerde het Belgisch Staatsblad de wet van 23 augustus 2015 tot wijziging van de wet van 12 april 1965 betreffende de bescherming van het loon der werknemers wat de uitbetaling van het loon betreft. Deze wet treedt in werking 1 jaar na haar bekendmaking.

  Door deze wetswijziging wordt de wijze waarop het loon aan de werknemer kan worden uitbetaald gewijzigd: het loon dient in giraal geld te worden uitbetaald, tenzij een sectorale cao, een sectoraal akkoord of een sectoraal gebruik de uitbetaling van hand tot hand toelaat.

 • Personeel tewerkstellen tijdens openbedrijvendag: de spelregels op een rijtje

  Personeel tewerkstellen tijdens openbedrijvendag: de spelregelsNu zondag 4 oktober nemen weer heel wat bedrijven deel aan de openbedrijvendag. Dat betekent ook dat de deelnemende bedrijven aan hun werknemers of toch minstens een deel ervan zullen vragen om te komen "werken" die dag.
  Maar kan dat eigenlijk? En hoe zit het dan met het loon en de eventuele inhaalrust?

 • Al in 40 sectoren afspraken rond ingroeibanen

  IngroeibanenOp 1 oktober zijn er in totaal 40 collectieve arbeidsovereenkomsten gesloten om ingroeibanen voor jongeren mogelijk te maken. Dat aantal zal nog verder toenemen. Met deze akkoorden worden reeds meer dan 1.15 miljoen werknemers gevat, in grote sectoren zoals bouw en chemie. Dat maakte Vicepremier en Minister voor Werk en Economie Kris Peeters vandaag bekend tijdens zijn keynote speech op het VBO-forum Young Talent in Action.

Sociale verkiezingen 2016


* Gratis iPhone-app van HrWorld beschikbaar in de App Store
* HrWorld op andere smartphones: 
m.hrworld.be