HrWorld

Login

HR Nieuws

  • Wetsontwerp Werkbaar en Wendbaar Werk voorgesteld

    flexibiliteitVicepremier en Minister van Werk Kris Peeters heeft zijn wetsontwerp over werkbaar en wendbaar werk overgemaakt aan de Groep van 10. Zij zullen dit nu bespreken. De Vicepremier zal het wetsontwerp vervolgens aan de regering voorleggen, waarna dit na advies van de Raad van State aan de Kamer wordt voorgelegd ter goedkeuring.

  • Heeft een student ook recht op betaalde feestdagen?

    SocialEye Vraag & AntwoordIn uw onderneming werken tijdens de zomermaanden misschien ook enkele studenten. Zij werken op dezelfde dagen als de gewone werknemers, van maandag tot vrijdag. Dit jaar valt de feestdag van 21 juli op een donderdag en 15 augustus op een maandag. Moet u voor deze studenten dan ook loon betalen voor deze feestdagen, net als voor uw andere werknemers?

  • Het nieuwe praktijkboek ontslag: hét hulpmiddel bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst

    Inger VerhelstOlivier Wouters zwAls werkgever of werknemer word je geregeld geconfronteerd met de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Geen eenvoudige materie, die de afgelopen jaren bovendien grondig gewijzigd is. Inger Verhelst en Olivier Wouters, vennoten bij Claeys & Engels en tevens mede-auteurs van het Praktijkboek ontslag, geven verdere toelichting over een aantal recente wijzigingen, zoals het outplacement.


* Gratis iPhone-app van HrWorld beschikbaar in de App Store
* HrWorld op andere smartphones: 
m.hrworld.be