HrWorld

Login

HR Nieuws

  • Afschaffing proefperiode zorgt voor minder ontslagen op korte termijn

    team happyUit cijfers van Acerta blijkt dat de afschaffing van de proefperiode begin 2014 ertoe leidt dat van de nieuwe arbeidsovereenkomsten er bijna 30% minder worden stopgezet gedurende de eerste zes maanden. Nieuwe werknemers krijgen dus meer kans om zich te bewijzen. Opvallende vaststelling is bovendien dat er minder stopzettingen op korte termijn geregistreerd worden bij grote ondernemingen - vanaf 100 werknemers - in vergelijking met kleine ondernemingen.

  • Wat verandert er op 1 december 2016?

    1. decemberDe sociale en juridische wetgeving wordt frequent aangepast. Door de technische, vaak complexe natuur van deze veranderingen wordt het soms moeilijk voor werkgevers om het overzicht te behouden. Daarom brengt Annelies Baelus, Director Opleidingen bij Acerta Consult, u in duidelijke taal op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen van de maand december.

  • Heeft de werknemer recht op klein verlet tijdens zijn vakantie?

    SocialEye Vraag & AntwoordEen werknemer neemt 3 weken vakantie. Zijn moeder overlijdt tijdens de eerste week. Verliest deze werknemer zijn recht op klein verlet of moet er een aantal dagen vakantie omgezet worden naar klein verlet?


* Gratis iPhone-app van HrWorld beschikbaar in de App Store
* HrWorld op andere smartphones: 
m.hrworld.be