HrWorld

Login

HR Nieuws

  • Oudere werkzoekenden aan een job helpen: een topprioriteit

    SWTFederaal vicepremier en minister van werk Kris Peeters vindt het afschaffen van het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) – het vroegere brugpensioen – niet nodig. De grote uitdaging is om mensen langer aan de slag te houden, of ze nu onder SWT vallen of niet.

  • Procedure re-integratie langdurig zieken: stapsgewijs overzicht van re-integratietraject

    re-integratieDe statistieken van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering liegen er niet om: het aantal langdurig zieken neemt ongezien toe. Eind 2015 was er sprake van 370.400 langdurig zieken, een stijging met maar liefst 64% tegenover 2005. Hoog tijd dus voor de wetgever om in actie te schieten en een overzichtelijke procedure uit te schrijven. Bart Gagelmans en Kristof Roekens van Adecco geven de nodige toelichting.

  • Asielcrisis heeft grote impact op arbeidskaarten

    stoelenVorig jaar reikte de dienst Economische Migratie  van het Departement Werk en Sociale Economie 27% meer arbeidskaarten uit dan in 2015. Die stevige groei in het Vlaamse gewest is te wijten aan de vluchtelingencrisis, want ze komt bijna volledig voor rekening van de arbeidskaarten C.


* Gratis iPhone-app van HrWorld beschikbaar in de App Store
* HrWorld op andere smartphones: 
m.hrworld.be